top of page
4.3. KRUCEFIX HD.jpg

POGOJI POSLOVANJA

Lastnik in upravljalec spletne trgovine je podjetje:

 

BOOTLEGGER D.O.O.

Pot na Močila 4, 4294 Križe

DŠ: 40079163

MŠ: 9431616000

TRR: SI56 0400 0028 0631 126, Nova KBM d.d.

e-mail: krucefix-distillery@gmail.com

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.krucefix-distillery.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Upravljalec spletne trgovine www.krucefix-distillery.si (v nadaljevanju “spletna trgovina”) je podjetje BOOTLEGGER D.O.O. (v nadaljevanju “ponudnik”).

Z uporabo spletne strani se strinjate s pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila), zato vas prosimo, da si le-te preberete.

Podjetje. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja v spletni trgovini.

Vrste uporabnikov(velja, ko bo na razpolago registracija strank in prijava na e-novice)

Z registracijo na spletni strani www.krucefix-distillery.si  postanete član KRUCEFIX kluba strank. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne registrirajo.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec geslo in uporabniško ime, s katerim se lahko prijavi v spletno trgovino. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori pod svojim profilom “moj račun”.

Dostopnost informacij

Spletna trgovina se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

a)  identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),

b)  kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c)  bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d)  dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e)  pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f)  vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g)  način plačila in dostave,

h)  časovno veljavnost ponudbe,

i)  rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

j)  pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Cene izdelkov v spletni trgovini so izražene v evrih in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene so končne in ne vsebujejo DDV. (podjetje ni zavezanec za DDV).

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini ažurirajo in spreminja pogosto in hitro. V primeru, da artikli niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno.

Cena v spletni trgovini je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Podjetje BOOTLEGGER D.O.O., si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Kairos-moments.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Zaradi zagotavljanja točnosti dobave oz. točnosti podatkov lahko prodajalec pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prodajalec lahko kadarkoli odstopi od pogodbe, sklenjene z oddajo naročila, dokler naročilo ni bilo izročeno naročniku, saj lahko pride do nepredvidljivih težav, do različnih težav z zalogo oziroma naročilo iz kakšnih drugih razlogov ne more biti realizirano. V tem primeru se vrne kupnina v kolikor je bila že prejeta.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične, le da na drugem koraku v košarici odkljukate “Želim račun na podjetje” in vpišete potrebne podatke.

Načini plačila

Spletna trgovina www.krucefix-distillery.si omogoča naslednje načine plačila:

 • s kartico ob zaključku naročila na spletni strani

 • s plačilom na spletu na spletni trgovini (na podlagi potrjenega naročila). Po opravljenem plačilu na račun upravitelja spletne trgovine, se kupcu pošljejo izdelki in račun z dostavno službo oz. kupec lahko osebno prevzame blago ko prejme email sporočilo, da je njegovo naročilo pripravljeno za prevzem.

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 60,00€ so brezplačni, do 59,99€ je cena pakiranja in dostave 4,50€ za pakete teže do 4,99kg in 4,50€ za pakete teže do 4,99kg. Možen pa je tudi osebni prevzem na eni lokaciji. V tem primeru je potrebno predhodnje plačilo naročila (plačilo naročila na spletu ob oddaji naročila imetniku spletne trgovine na podlagi potrjenega naročila). Pri osebnem prevzemu stroškov prevzema ni. V kolikor stranka naknadno želi spremembo lokacije osebnega prevzema je strošek spremembe 0,55 eur. V primeru pošiljanja paketa za katerega je bilo prvotno izbran osebni prevzem je strošek pošiljanja 4,50 eur. V primeru preklica naročila je strošek preklica 1,99 eur. V primeru izbire osebnega prevzema vaše naročilo zadržujemo 14 dni na izbrani lokaciji osebnega prevzema. Za podaljšanje roka nas o tem pravočasno obvestite. V nasprotnem primeru se naročilo prekliče in ne izvajamo vračila denarja.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

 

Izdaja računa

Spletna trgovina po plačilu oz. pri dostavi naročenih artiklov kupcu priloži ali pošlje preko e-maila original račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kode za popust na naročilo

Koda za Popust na naročilo oz. promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Kairos-moments.si. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na naslovni strani spletne trgovine oz. na podstrani opisa posmezne akcije. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popusta na naročilo ali brezplačne dostave. Vsaka koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Promocijske kode niso združljive z ostalimi akcijami in se ne upoštevajo na že znižane izdelke ter na izdelke v kategoriji TESTERJI, tudi če ni navedeno pri posamezni akciji. Če ni navedeno drugače, kode NE veljajo niti na izdelke v setih, na darilne bone in na druge, ne Kairos blagovne znamke .

Uporaba kode za popust na naročilo:

–  Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.

– V spletni blagajni na prvem koraku v polje ”promocijska koda” vpišite posamezno promocijsko kodo in kliknite ”potrdi”.

– Za en nakup je možno uveljaviti le eno promocijsko kodo na naročilo.

– Koda za popust na naročilo: velja za nakup izdelkov in ne velja za stroške dostave razen v primeru, ko je eksplicitno določeno, da koda za popust na naročilo zajema tudi stroške pošiljanja. Koda za popust ne velja na že znižane izdelke.

– Ko vpišete kodo za popust na naročilo, se vrednost kode za popust na naročilo avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Odstop od naročenega blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (krucefix-distillery@gmail.com) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti nepoškodovano, neuporabljeno in neodprto blago, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik vrne blago na naslov: DESTILARNA KRUCEFIX, Pot na Močila 4, 4294 Križe, s pripisom ˝vračilo blaga˝. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila za vrnjene izdelke. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga in pa prvotni strošek pošiljanja naročenega blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Podjetje lahko kadarkoli odstopi od pogodbe, sklenjene z oddajo naročila, dokler naročilo ni bilo izročeno naročniku. V tem primeru se vrne kupnina v kolikor je bila že prejeta.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oz. v 14 dneh od prejema vračila izdelkov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust na naročilo:, se ta sredstva upoštevajo kot popust na naročilo: in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Komunikacija

Spletna trgovina bo z uporabnikom stopila v stik sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo jasno in nedvoumno  označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih in sicer bo jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bomo izrecno spoštovali.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.krucefix-distillery.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.Blagovna znamka Krucefix in njen logotip sta zaščitena in se jih brez pisnega dovoljenja lastnika ne sme uporabljati.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova krucefixdistillery@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Prizadevamo si po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

OBVEŠČANJE IN E-NOVIČKE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Uporabnik se z zaključenim naročilom strinja, da ga do prostovoljne odjave prijavljamo na e-novičke. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

Ekipa KRUCEFIX ti želi prijetno nakupovanje.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje BOOTLEGGER D.O.O. se obvezuje varovati podatke o kupcih in članih (osebni podatki, podatki o nakupih). Vse podatke, ki jih pridobi v spletni trgovini Kairos-moments.si in zbrane podatke, sme uporabljati izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Podatki o kupcih se varujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in se v nobenem primeru ne bodo posredovali tretjim oz. nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam  in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla.

Katere osebne podatke obdelujemo

 • Osnovni kontaktni podatki (ime, priimek, telefonska številka, e-naslov);

 • Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili);

 • Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete (npr. za prilagojeno obveščanje o naši ponudbi, ki temelji na oblikovanju profilov);

 • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (primer bi lahko bil: ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

 • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;

 • sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;

 • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte, navadne pošte in SMS sporočil);

 • tržno komuniciranje na podlagi prilagojenih oz. individualiziranih ponudb in sporočil, na oblikovanja uporabniških profilov oziroma razvrščanja v skupine, od katerih lahko vsaka prejema tržno komunikacijo z drugačno vsebino. Pri oblikovanju profilov spremljamo tudi posameznikovo aktivnost (kot npr. čas, ki ga posameznik preživi na določeni vsebini, katere vsebine ga zanimajo in odpiranje e-poštnih sporočil) ter frekvenco in vrednost preteklih nakupov;

 • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;

 • za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osnovne osebne podatke hranimo več čas [navedite, npr: imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh, ste naročniki na naše novice, …].

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne more prejeti določenih storitev oziroma z nami skleniti pogodbe. Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja BOOTLEGGER D.O.O., razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

–        ponudniki storitev marketinga;

–        ponudniki storitev programa za izdajanje računov;

–        ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

A. da od nas kadarkoli zahtevate:

 • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;

 • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;

 • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;

 • popravek netočnih osebnih podatkov;

 • omejitev obdelave, kadar:

 1.  oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;

 2. je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;

 3. osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;

 • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17. Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;

 • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;

 • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;

 • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22. Splošne uredbe o varstvu podatkov.

B. pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

 Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Komunikacija

Kairos-moments.si spletna trgovina bo z uporabnikom stopila v stik sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo jasno in nedvoumno  označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih in sicer bo jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bomo izrecno spoštovali.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Kairos-moments.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka Kairos-moments, Kairos-moments.si in logotip sta v lasti podjetja Marko Hafner s.p.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova Kairos-moments@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudniki bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Kairos-moments.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

OBVEŠČANJE IN E-NOVIČKE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Uporabnik se z zaključenim naročilom strinja, da ga do prostovoljne odjave prijavljamo na e-novičke. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

Ekipa Kairos-moments.si ti želi prijetno nakupovanje.

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

V našem podjetju (v nadaljevanju družba) se zavedamo pomena varovanja osebnih podatkov. Kot upravljavec osebnih podatkov, z zbranimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno in skladno z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov, zlasti z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: Splošna uredba o varstvu podatkov) ter z našimi internimi akti. Družba je z namenom uresničevanja načela poštene in pregledne obdelave pripravila Politiko varstva osebnih podatkov, ki posamezniku na enem mestu omogočijo pridobitev vseh relevantnih informacij, ki se nanašajo na njegove osebne podatke.

PODATKI O UPRAVLJAVCU
Upravljavec osebnih podatkov je družba Marko Hafner s.p., Kovorska cesta 25, 4290 Tržič.

KONTAKTNA OSEBA ZA VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
Za vsa vprašanja in pomoč pri uveljavljanju pravic posameznikov je družba določila kontaktno osebo za varstvo osebnih podatkov, ki je dosegljiva na elektronskem naslovu Kairos-moments@gmail.com ali preko klasične pošte na naslovu družbe: Kairos-moments.si, Trg svobode 22, 4290 Tržič s pripisom ‘Varstvo osebnih podatkov’.

VRSTE OSEBNIH PODATKOV, PRAVNA PODLAGA IN NAMEN ZBIRANJA OSEBNIH PODATKOV
Družba zbira podatke iz različnih virov. Družba zbira in obdeluje osebne podatke za namen izvajanja pogodb in ukrepov pred sklenitvijo pogodb. V okviru sklepanja in izvajanja pogodb upravljavec obdeluje osebne podatke pogodbenih strank (npr. pogodbe o zaposlitvi, pogodbe o delu, podjemne pogodbe, prodajne pogodbe ipd.). Poleg tega družba zbira in obdeluje tudi osebne podatke pogodbenih zunanjih sodelavcev. Na podlagi pogodbenega pravnega temelja se osebni podatki (zlasti podatki o rojstnem datumu, spolu, davčni številki, kontaktni podatkih, podatki o bivališču, podatki o transakcijskem računu, poklicu, izobrazbi, matični številki, podatki o predloženih osebnih dokumentih in drugih predloženih listinah) zbirajo izključno v najmanjšem obsegu, ki je dopusten za posamezen namen. Navedeni podatki se zbirajo in obdelujejo tudi v fazi sklepanja pogodb, pogajanj, po prejemu ponudbe oz. povpraševanja posameznika. Družba vodi več evidenc dejavnosti obdelave osebnih podatkov, iz katerih so razvidne vrste osebnih podatkov, nameni njihove obdelave, podlage za zbiranje in obdelavo, roki hrambe, dostopnost do podatkov ipd. Družba zbira in obdeluje osebne podatke tudi na podlagi privolitve posameznika za namen neposrednega trženja storitev in produktov družbe, npr. za obveščanje o novostih storitev in produktov, ki jih trži, poizvedbe, priprave ponudbe oziroma odgovora ter vzpostavitve komunikacije preko elektronske pošte, telefona ali navadne pošte. Obdelava osebnih podatkov v tem primeru poteka do preklica posameznika. Privolitev posameznika je prostovoljna, v primeru odklonitve ali preklica pa za posameznika ne nastanejo škodljive posledice. Osebne podatke družba obdeluje tudi na zakonski podlagi, na primer na podlagi Zakona o delovnih razmerjih, za namen izvajanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja, ter na podlagi drugih predpisov, ki terjajo od družbe, da v določenih primerih posreduje osebne podatke posameznikov
državnim organom in drugim upravljavcem za izpolnjevanje svojih ali njihovih zakonskih obveznosti ali pristojnosti. Na tej podlagi družba obdeluje tiste osebne podatke in za tiste namene, kot to družbi nalagajo veljavni predpisi. Osebne podatke posameznikov družba zbira tudi ob njihovem obisku spletne strani družbe, preko piškotkov (ang. ‘cookies’), za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletne strani ter sledenja uporabnikov na spletnem mestu. Uporabnik spletne trgovine se lahko v spletno trgovino registrira, zaradi česar lahko nakup opravi hitreje in brez vsakokratnega posredovanja osebnih podatkov, ki jih upravljavec potrebuje za izvedbo nakupa. Registrirani uporabnik lahko spremlja pretekle nakupe v spletni trgovini upravljavca. Upravljavec v takem primeru poleg registracijskih podatkov obdeluje tudi podatke o datumu registracije, datumu zadnjega obiska, v primeru spletnega nakupa pa tudi podatke o preteklih nakupih, mnenjih, če jih poda ter željah, če na seznam želja vnese kakšen izdelek. Osebni podatki se obdelujejo le za namen vodenja uporabniškega profila.

OBDELOVALCI IN UPORABNIKI OSEBNIH PODATKOV
Osebne podatke posameznikov poleg družbe obdelujejo tudi zunanji obdelovalci, zlasti računovodstvo. Za tak primer je družba sklenila ustrezno pisno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov oziroma vsebinsko enak dogovor.
Družba posreduje osebne podatke posameznika drugim uporabnikom, če ji to nalaga zakon, če obstaja za to zakonit interes ali če ima za to privolitev posameznika. Družba zbranih osebnih podatkov ne prenaša v tretje države. V primeru, da bi družba osebne podatke posameznika prenesla v tretje države, bo poskrbela za zagotovitev in uresničevanje ustreznih ukrepov za zagotavljanje varnosti osebnih podatkov ter temeljnih pravic in svoboščin posameznikov, skladno z veljavnimi predpisi.

PRAVICE POSAMEZNIKOV
Posameznik lahko na zgoraj navedena kontaktna naslova Družbe pisno naslovi zahtevo za posredovanje naslednjih podatkov v zvezi z zbiranjem in obdelave njegovih osebnih podatkov, in sicer ima posameznik naslednje pravice:
– pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki jih zbira in obdeluje družba,
– pravico do popravka nepravilnih podatkov,
– pravico do izbrisa podatkov, ob upoštevanju omejitev, ki jih določajo veljavni predpisi,
– pravico do omejitve obdelave podatkov,
– pravico do ugovora.
Družba bo posamezniku na njegovo pisno zahtevo zagotovila zahtevane podatke brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v enem mesecu po prejemu zahteve. Ta rok se lahko po potrebi podaljša za največ dva dodatna meseca ob upoštevanju kompleksnosti in števila zahtev. O takem podaljšanju družba obvesti posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki in sicer v enem mesecu po prejemu zahteve skupaj z razlogi za zamudo. Na ta način zagotovljeni podatki se posamezniku predložijo brezplačno. Kadar so zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ker se ponavljajo, lahko družba posamezniku zaračuna pristojbino ali zavrne ukrepanje v zvezi z zahtevo.

PRAVICA DO PRITOŽBE PRI NADZORNEM ORGANU
Če posameznik meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije (Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si) oziroma pri drugem, z vsakokrat veljavnim predpisom, določenem nadzornem organu.

PREKLIC PRIVOLITVE POSAMEZNIKA
Kadar obdelava osebnih podatkov poteka na podlagi privolitve, lahko posameznik dane privolitve trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na elektronski naslov Kairos-moments@gmail.com ali
preko klasične pošte na naslov družbe: Kairos-moments, Trg svobode 22, 4290 Tržič s pripisom’Varstvo osebnih podatkov’;.
Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV
Obdobje hrambe osebnih podatkov je odvisno od podlage obdelave in namena obdelave posamezne kategorije osebnih podatkov. Osebni podatki se hranijo le toliko časa, kolikor je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali ali nadalje obdelovali. Osebni podatki se po izpolnitvi namena obdelave zbrišejo, uničijo, blokirajo oziroma psevdonimizirajo, razen če veljavni predpisi ne določajo drugače.

SPREMEMBE POLITIKE VARSTVA OSEBNIH PODATKOV
Družba si pridržuje pravico do sprememb in/ali dopolnitev te Politike varstva osebnih podatkov. Spremembe in/ali dopolnitve te Politike varstva osebnih podatkov stopijo v uporabo en dan po objavi na spletni strani družbe, o objavi in vstopu v uporabo pa družba posebej ne obvešča. Zgodovina sprememb in dopolnitev Politike varstva osebnih podatkov je na voljo v pisni obliki na zgoraj navedenih kontaktnih naslovih.

bottom of page