top of page
Search

Skrivnosti smrekovega žganja in likerjev

V Destilarni Krucefix smo predani umetnosti ustvarjanja vrhunskih smrekovih žganj in likerjev, ki nosijo vonj in okus neokrnjene narave. Smrekove iglice, značilne za slovenske gozdove, so ključna sestavina teh izjemnih pijač.Nabiranje:

Vsako leto, ko smreke odenejo svoje značilne zelene iglice, se odpravimo na čudovite kraje v slovenske gozdove. Tam, pod obokom smrek, ročno nabiramo izbrane iglice, ki so bistvene za okus in aromo našega smrekovca. Pri tem pazljivo izbiramo samo najboljše in najbolj sveže iglice in vršičke.


Priprava:

Po nabiranju sledi skrbna priprava. Igle smreke nežno zmeljemo in jim dovolimo, da oddajo vse svoje naravne arome in okuse. Ta korak je ključnega pomena, saj želimo, da vsaka steklenica smrekove žgane pijače ali likerja nosi svežino gozda.


Destilacija:

Destilacija je srce procesa. V Destilarni Krucefix smo izpopolnili starodavne tehnike destilacije, ki omogočajo, da se arome in okusi iglic smreke ujamejo v vsaki kapljici našega izdelka. Počasi destiliramo, da ohranimo vse naravne esence in zagotovimo najvišjo kakovost našega smrekovca.


Nadgradnja in dodelava:

Vrhunski smrekovec je osnova vseh naših smrekovih izdelkov. Nadalje ga dodatno maceriramo, prekuhavamo in dodelujemo v smrekov liker in smrekovo grenčico.Najbolj Poznan Pridelovalec Smrekovca:

V Sloveniji smo v Destilarni Krucefix postavili merila za pridelavo žganih pijač in likerjev iz alpskih iglavcev. Smreka, bor, brin in macesen so osnovne sestavine za naše alpske žgane pijače. Ročno jih nabiramo na neokrnjenih skritih najdiščih, predpripravimo jih po posebnem ročnem postopku, da iz sestavin pridobimo izjemen okus in aromo. Nato jih destiliramo po tradicionalnem postopku in nadgradimo po lastnih receptih.

Naša zavezanost k tradiciji, nenehno izboljševanje postopkov in spoštovanje naravnih sestavin je tisto, kar nas ločuje od ostalih. Smrekovec je postal naša posebna skrivnost, ki jo delimo z vami.


Naša strast do smrekovca se odraža v vsaki steklenici. Z vsakim požirkom boste okusili svežino gozda, ki se zlije z mehkobo destilacije in izjemno kakovostjo, za katero smo znani.

Smrekovec ni le pijača, je del naše dediščine, naše ljubezni do narave in umetnost destilacije, ki jo z veseljem delimo z vami.Za vas pripravila Destilarna Krucefix.

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page